onze woningen meer binnen, meer buiten

Zo ervaart u de veelzijdigheid van de natuur.

De Buitenkamer maakt een raamwerk van binnen- en buitenruimten, die het huis vult met nieuwe indrukken: de dauw bij het ontwaken van de dag, ritmes van regen, dwarrelende bladeren in de wind en een overvloed aan zon, zo dicht op uw lijf.

Buitenkamer-Huis

woonlagen

1 / 2

slaapkamers

2 – 4

kavel

100 / 150 m2

bruto inhoud

235 – 550 m3

De zonnekamer is een ruimte van transitie; thermisch, in gebruik en in beleving.

Het Binnen-Buiten-Huis is een huis met 3 zones. Deze zones liggen naast elkaar om daarmee een effect te bereiken. De centrale zone functioneert als zonnekamer. Het is een ruimte die zorgt voor indirect licht in overige vertrekken, als warmtevoorziening en het is functioneel een transitieruimte of een overloopgebied.  Door de zonnekamer beperken we het aantal gaten – plekken met hogere transmissieverliezen –  in de gevels van de overige 2 zones, zonder daarbij aan hoeveelheid licht te verliezen.

Binnen-Buiten-Huis

woonlagen

1

slaapkamers

2

kavel

300 m2

bruto inhoud

680 m3

Het levert energie- water- en zuurstof.

Het 100m2 huis is een seriematige woning, maar ontworpen vanuit een andere invalshoek dan de gebruikelijke rijtjeswoning in de gevestigde bouwkolom. Het ontwerp is compact met een evenwichtige diversiteit aan ruimten. Het resultaat: 100m2 kavel, 100m2 binnenruimte en 100m2 buitenruimte en 100m2 dak. De 50/50 verhouding en de directe relatie tussen binnen- en buitenruimte verhogen het woonplezier.

Daarnaast is het doel om zoveel mogelijk van de aanwezige natuurlijke (energie) stromen af te vangen en te gebruiken, zoals zon- en windenergie, water, om vervolgens langdurig van hun potentieel gebruik te maken. Zo’n woning bestaat niet alleen uit een collectie aan installaties. De vorm van de woning speelt een alles bepalende rol in de mate van opbrengst.

100m2 huis

status

in ontwikkeling

woonlagen

2

kavel

100 m2

bruto inhoud

350 m2

Het beeld van buiten rekt de grenzen van de binnenruimte op.

In het Panorama-Huis is de buitenruimte als het ware als een doek gespannen en als beeld uitvergroot over de hele lengte van de woning. Buiten en binnen liggen zijdelings naast elkaar. De ontvangst van buiten rekt de visuele grenzen van de binnenruimte op overstijgt de ondoordringbaarheid tussen koud en warm.

Panorama-Huis

woonlagen

1 / 2

slaapkamers

3 – 4

kavel

330 m2

bruto inhoud

670 m3