Ontwikkeling Huis van Overvloed

Geplaatst in Huis van Overvloed

Het Huis van Overvloed is een energie- water- en zuurstof-leverende woning.

Een energie-leverende woning is voor Woonrijp niet louter een woning met een collectie aan installaties. De woning moet mee worden bedacht. Zo is het argument van een zo’n beperkt mogelijk geveloppervlak om warmteverlies te voorkomen niet langer geldig. Bij een energie-leverende woning is de gevel juist nodig voor de opwekking en uitwisseling van energie.

Het Huis van Overvloed heeft een aantal specifieke kenmerken. Door de oriëntatie van de woning is het bijvoorbeeld mogelijk gebruik te maken van de onderdruk die ontstaat door trek van de wind. De stapeling van thermische lagen – koud beneden en warm boven bepalen de functionele indeling van de woning. De woning is bedacht als een raamwerk van klimaatzones waarin uitwisseling tussen de klimaten mogelijk moet zijn.

Voor het Huis van Overvloed zoekt Woonrijp momenteel partners die mee willen ontwikkelen, bijvoorbeeld om in de bouwfysica te ondersteunen. Daarnaast wil Woonrijp deze woning als concept-woning gaan bouwen. Daarvoor zoeken wij opdrachtgevers of investeerders. Bent u één van deze partijen of wilt u meer informatie over de woning, neemt U dan contact op via het contactformulier of één van onderstaande communicatie-kanalen.